check it out~~

Me...

Me...

Sunday, December 23, 2012

sEmnGGu Lagi~~~ 2013

Assalammualaikum.. lama dah rasanye tak menge"update" blog ni.. rasanya since lepas raya lg... seronok n teruja sekali bila tengok bolg blogger2 lain yang mcm2 info n input yang diberikan... tetibe mood untuk ber "CRAFT" dtg balik... lama dah tersimpan skill tu didalam kotak... ni cuti2 sekolh yang ade berbaki 1 minggu lagi ni baru la rajin nak buat kerja seni hasil daripada tangan sendiri.. huhuhu
ape lagi ajak la incik hubby ke kedai d.i.y yang terletak di skudai parade.. macam2 ade... tak sangka kejap je mase berlalu.. rupanya hampir 2 jam setengah kami di kedai tu j.. heehehe almaklumlah.. nampak banyak sgt benda yang comel2. huhuhuhu lepas tu td p tonton je youtube cara2 nak buat mcm2 craft tgn... seronok.. ape lagi donload ahh.. hehehehe mmg seronok... ikutkan.. nak buat idea baru utk bga telur adik (yang plan kawen taon dpn) n kawen officemate.. (yang cadangnye bulan 6) at least tu bolehla wat pomot2.. hehehhe (menyelam smbil minum water) (",)v 
tgok org lain nak business aq pun nak business gak.. tgok org lin nak bercraft aq pun nak bercrft gak.. hehehhe tp sebenarnya aq lama dah business... =) dgn kawan2 office aq.. nad.. kak haz.. kiterorg wat "cuci2 servis" ... dah 3 tahun terkubur.. sbb aq smbung study... la ni aq nak wat business gak.. (almaklumla cg acc citernye psal wet je) hehhhheheh bukan ape... dgn keadaan skrg ni... badan yang masih sht (dan makin memboolat) baik aku cari peluang2... tol x.. sekurang2nya boleh tlg antar mak n ayah p haji.. mudah2 an amin.....

Tuesday, September 25, 2012

Raya pertama ku bergelar MrS aZRiN....


                        2012.. tahun pertama menyamput syawal dengan title baru... Mrs aZrIn... =) 

sebagai orang rumah.. dah kompom2 keluar pelbagai warna2 untuk dijadikan tema kler pada tahun ni... heheh akhirnya kaler kelabu menjadi pilihan.. (padahal kne ikut kaler pilihan atok.. hehe) si suami segak berbaju melayu.. si isteri cun (wwpun dah semakin boolaat) berbaju kurung pahang.. heheheh mlm raya di rumah mertua memberikan 1 pengalaman baru buatku... yeah!! dpt belajar buat kuih siput!! (walhal org lain dah tau lama.. aq je..) heheh tengs wat kakak iparku.. Marlina Azmah sebab mengajar adikmu ini.. hehheehe ...
btooll org cakap lau jdoh sama negeri ni time raya untung takpayah gado2.. hehehehe (aminn) sebab kami dapat jumpa kedua2 keluarga pada hari raya pertama gaks.. n yang paling spesel nye.. my asben dpt pujian melangit dt atok mak dikampong.. heheh sebab keenakkan lemang bautanya.. tengkiu cayunk! muah!! apa2 pun.. selamat hari raya... maaf zahir dan batin abg......
maaf andai syg belum jadi isteri yang sempurna.... (-_-)...






















Tiada yang lain aku panjatkan.. hanya ucapan syukur dan terima kasihku padaMu Tuhan.... (-_-)..

Thursday, July 5, 2012

baru je balik dari kelas malam utk ekonomi subjek... seronok arini melihat gelagat pelajar 4 Science Sosial memberikan tumpuan sepenuhnya didalam kelas... walaupun lawak dari cikgunye yang tak berapa kelakar.. tapi diorang buat kelas tu bermakna... (",)v... p kelas 5 Science Social pown camtu... wlwpun dpt taw dr guru yang diundang khas utk mlm ni bgtaw.. mereka bnyk lupe.. tp kesungguhan yang ditunjukkan mereka..  buat aku rasa terharu... its ok its alrite....!!! ckgu ade kite usaha sama2 lagi k!!! keep it up!! u allz okey punye!!

Tuesday, June 26, 2012

K@HwEEn>>>>>> (^_^)v







~~JODOH ITU RAHSIA ALLAH~~~

1 Yang aku nak kongsi..... dulu..
aku pernah mengeluh.... ade ke lelaki yang akan  menyintai diri ini...

dulu.. aku penah mengeluh....
ade ke lelaki yang akan mengambil ku menjadi suri hatinya...

kini.....
aku bersyukur... malah... rasa malu pada diri sendiri...
Ya Allah sungguh besar Kuasa Mu Ya Allah...

Kau hadiahkan dia buatku.....
aku bersyukur... Kau berikan ku.. lelaki.. yang bukan saja menyintaiku..
malah dia mampu memandang ikhlas pada mataku dan menyatakan cintanya padaku...

aku bersyukur.... kau berikanku.. lelaki yang bukan saja sanggup menerima kekurangan dan kelebihan ku sebagai suri hatinya.. malah sanggup untuk memimpinku Ya Allah....
TERIMA KASIH ALLAH....


One StEp cLoSeR~~~

My WeEdDiNg CaRd InVaTiTatIoN..


Setelah sekian lama menyemai cinta... akhirnya.. hari itu tiba jua...  01 JUNE 2012 Menjadi saksi buat kami dimana selepas solat magrib kami telah disatukan dengan sebuah ikatan suami isteri yang sah... tiada lain yang ku harapkan dimana.. semoga hubungan dan ikatan ini kekal utk seumur hidupku dan selamanya.... amin.....
sebulan sebelum majlis... aku dan suami (MOHD AZRIN BIN MISKAM) Sibuk dengan persiapan masing-masing... almaklumlah.. belum pernah ada pengalaman lagi.. hihihi.. mmgla kuat betol dugaan.. banyak kali gado2 manja.. ahai... bukan ape.. sbb masing2 nk wat terbaik utk pasangan masing2.. kadang2 perkara remeh pun boleh didebatekan.. hehehheheh nasebla.. dia mmg memahami.. aku yang mmg keras kepala ni.. hahahhha tengkiu hubby... <3..

untuk majlis pernikahan ni.. 1st thing 1st ape yg kami fkirkan adelah tema warna ape yang nak kami pakai masa majlis kami....  aku of coz la.. pompuan suke pinky2.. hihihi.. tp dia mestilah xmo... pujuk punye pujuk akhirnya dia setuju untuk memakai persalinan baju melayu berkaler "pink" khas utk aku.. hehheheh tengkiu abang... sebenarnya lelaki ni tak taw.. diorang nampak KACAK kalau pakai kaler pink.. hehhehehheh

pilih2 punye pilih... ronda punye ronda.. kami lepak kat  JAKEL Tampoi. so terpandangla... pada 1 kaler yang sgt sweet.... DUSTY BLUE.... sesuai utk buat kot.. n ade plak kain chiffon kaler yang sama... sgt besh!  xsangka kami ade pendapat dan rasa yg sama kali ini.. hihi....

ok nanti aku kasi upload k gambar2 kawen.. banyak lagi nak share.. tunggu.... (",)v

Monday, May 14, 2012

sPeCiAL tO mY LovELy fRen....


video

selamat pengantin baru dear~~~ semoga kekal hingga akhir hayat... hehehhe

kawen dah sowang lagi kawan aq... huhuhu canteqqq sgt2..... lepas ni dah tak leh karok slalu la yunk.. hehhehehheh papepon semoga bahagia slamnya.. lurve you!!!! muahck!


interbiu owh interbiu~~~

salam... erm ahad lepas 23/5/2010 adelah ari yg aku kene pegi interbiu utk mn prog dpli~~ tak taw rezeki aku dpt ke tak~~ tp aku cube dgn penuh sungguh2~~ berdebar2 toksh cakap arr~~ sejak mlm lg aku tak tdo~~ mcm2 dlm pale otak ni pkir soklan ape yg akan kuar sok... puas cube melelapkan mata tp tak berjaya.. dekat kol 3 gak baru le tdo tu po aku tak sedar aku tdo act kol bpe.. bgn awl pg kol 630 aku bgn.. owh dipagi ahad yg syahdu aku memungkiri janji kiter emadu asmara smpi bgn lmbt~~ maaf aku kene p interbiu wahai katil n tilamku~~ dihantar oleh tunang tersayang.. huhuhu siap suh aku tarik napas.. bertenang. n zikir manyak2.. aku angguk je.. dalam pale otak al-fatihah n ayat kursi tak pernah putusw aku bace~~ semoga semua dipermudahkan~~ n smpi je kat UTM... p kulih 4.. bukan men berdebar aku coz ramai sgt~~ aku bilik kuliah 4 kuliah lain tak taw la.. aku candidate ke 5~ yg laen dtg dgn gaya masing2.. gaya cikgu dah nampak dah~~ huhu psiko btul~~ uhuhu.. tp aku kuat semangat gak..


smpi giliran aku... masuk melagkah penuh dgn dbaran ddada~~ (nseb bek tak terkucil pki high heels lak tue) hehehhe aku dduk je.. diorang dah mule tnye~~ mcm2 rr. aku tak stnndby mana pun ape2.. aku azam jawab ape y aku taw je.. tak taw ckp tak taw~~so far ok~~ tp slek plak.. time dia tnye sejarah kg aku~~ FELDA TAIB ANDAK~~ pe aku nak jawab.. aku tak taw.. aku pon ckp aku tak taw.. diorang senyum je.. dlm ati aku.. mampos la aku camni.. huhuhu


yg bestnyer diorang tnye pasal background aku.. pasal majikan aku.. tang tu aku sebak ckit.. yela mengenang kan muke kak jun.. kak haz.. nad... n en din.. diowang baek.. dgn gelagat en jamari yg suke gado2 debat dgn aku... erm... ble t'byg wajah2 tu aku jd sebak.. coz diorang baek sgt~~ n rasa syg utk tinggalkan sumer ni.. tp ape daya aku nak kerjaya yg lebih terjamin.... tu je....


so interbiu ni amek mase 30 minit gak,, lama tue..

Monday, January 30, 2012

PiLihAn...... ChOIsE....eLLeCTion... (Part 2)


sambung yang lepas.. (hehhehheh).. bile kiter cakap pasal pilihan hati.. pasti akan termenung.. (mcm kucing comel kat atas tu)hihihi... dalam ati mcm2 soalan timbul...

situasi 1 : Bagi insan single.....
               time tgh solo ni.. bnyaklah pilihan yang boleh dibuat.. nak yg mcm mana.. beriman.. kacak.. cantik... kaya.. or sederhana.. semua masih boleh dipertimbangkan lagi.. sbb masih solo.. cuma akan jd muke comel mcm kat atas tu bila tetiba ramai pemuda2 diluar sana yang hantar "borang permohonan" utk jadi pakwe, boypren... n sbginyer... nak kne tapis form.. nak kne thick satu2 kriteria mana yang kiter nak... bila form dah tapis.. setan dlm hati jadi tamak.. timbul la rasa napela tak jmp lelaki yang ade semua list yg kiter nak.. nak kat si form si A tak de yang ni... form si B plak takde yang ni.... erm.. ni yang sepatutnya dielakkan... gadis2 yang comel n cun (mcm sy) hehheheh.. belajarlah mengenali seseorang terlebih dahulu... mgkin dia tidak kacak.. tp dia taw batas utk berkawan.. tu yg penting... (",)



situasi 2 : Bagi insan yg pre married......
              Time ni of course kiter dah rasa betol2 dapat terima dia... segala kekuranagn.. segala kelebihan... sebab time ni mungkin dah boleh aku simpulkan sebagai.. kiter dah jmp pilihan hati.. kiter dah nak hidup bersama dengan dia... tak kirelah... mungkin hanya mengenali dia dalam sebulan ke..  1 tahun ke.. sepuluh tahun ke.. berbelas tahun ke.. bila kiter buat keputusan untuk berkahwin dgn si dia.. time ni dah tentu kiter kaun pompuan dah pikir hanya dia yang terbaik yang telah kiter pilih untuk membimbing kiter.. untuk mengasihi kita... even kadang2 keburukkan sikapnya pun kiter dah anggap setiap manusia tak perfect.., so kiter leh cover dgn perangai kiter.. mcm ungkapan2 cinta yang lain.... setiap manusia diciptakan untuk melengkapi satu sama lain... tp kadang2 bila dah nak sampai waktu nikah.. hati sempat lagi berbisik... betul ke ini jodoh yang tercipta buatku.. betulke ini jodoh yang aku nak... time ni kiter lupe.... kiter jadi ragu... tak salah.. sbb kiter pompuan.. slalu fkir kawen mesti kekal hingga akhir hayat.... tp ape kata tarik nafas dalam2 n sebut dalam hati.. insyaAllah.... inilah pilihan yang Allah hadirkan dalam hidupku....


situasi 3 : Bagi insan yang dah kawen.....

Aku harap time ni takdelah timbul isu pilihan hati.. (",)v sebab kiter dah buat keputusan untuk hidup bersama dengan si dia.... jagalah hati dan perasaan semoga kiter tak terpencong.. atau terlencong.. pada pilihan lain.... time ni kiter kene set.. baik buruknya dia.. begitu jua dgn kiter.. baik buruknya kite... sentiasalah berdoa pada-Nya... agar hubungan ini dalam barakah....,.,  <3


Kengkawan ini hanyalah pendapat.... setiap kiter melalui pengalaman yang berbeza... mgkin kdg2 yang berlaku seperti perpisahan.. bukanlah sesuatu yang kita mintak... pernah dgr tak... Tuhan akan menguji hamba-Nya mengikut kemampuan hambanya.... semakin Allah menguji kita.. semakin Allah menyayangi kita..... sebabtu berdoalah setiap masa... bukan time waktu2 emergency sahaja... (tazkirah utk diri sendiri gaks... heheh)... harap salah silap dapat dimaafkan.. ini tiada kne mengena dgn yg hidup atau pun yang telah meninggal dunia... baik dtgnya dari-Dia.. buruk dari diri saya sendiri jua.. (",)v